Enkla tips vid stresshantering


Haj halloj!

Man får ju så himla mycket skräppost och kedjebrev och sånt på mailen. Idag fick jag ytterligare ett sånt där mejl med tips och råd för ett lyckligare liv.. SUCK! Man mår ju bara sämre av att bli påmind om allt man bör göra som man inte hinner.
Så jag tänkte bjuda er, kära läsare, på några av proffsens tips, och några av mina egna!


"Ät långsammare. Undvik att äta framför TVn. Gör måltiden mer behaglig genom lugn bakgrundsmusik och tända stearinljus, både när du äter ensam eller tillsammans med andra."

MONAs tips: Hjälp kroppen slappna av genom att ta ett glas vin till maten. En bag-in-box i kylen räcker oftast hela veckan och duger gott när du är själv. Får du främmat så häll upp vinet i en karaff eller i en tom vin-flaska. Vissa är så känsliga och anser att box-vinet inte är fint nog. Men det duger. Man får ju tänka på att vi lever i en såkallad finanskris. Det finns många billiga viner som man kan bli berusad och avslappnad av.

"Håll hastigheten i trafiken. Undvik att bli arg på andra trafikanter. Det lönar sig inte. Vem vet, nästa gång kanske det är du som gör en klantig sväng."

MONAs tips: Åk buss! Du behöver inte tänka på huruvida du kan ha nån nano-promille i kroppen och du behöver inte tänka dig för om du är sugen på ett glas vin till lunchen eller en drink efter jobbet. Också finns det många trevliga ungkarlar på bussen att blinka till.  ;-) Och får du platsen på sätet bredvid så var inte blyg att klämma lite på låret.. Han kommer garanterat att lägga dig på minnet. Och kanske bjuder han med dig hem. 

"Lär dig se dina negativa tankemönster. Ägna inte ilska och energi åt saker du inte kan göra något åt. Andas djupt och släpp känslan och tanken. Tänk på något roligt i stället. Kommer den negativa tanken tillbaka, släpp den igen." 

MONAs tips: Tänk inte så jävla mycket. Ha roligt istället. Känner du dig deppig, ta en tequila. Häll sedan upp ett stort glas Martini och låt några oliver flyta runt för den där lyxiga känslan. Har du ändå inte släppt ilskan, drick mer. Du kommer snart att glömma allt trist med livet och bara njuta av ruset i dimman.

"Ta hand om dig själv och din kropp. Unna dig egen tid. Är dagarna alltid fullspäckade, ge dig kortare pauser då och då."

MONAs tips: Lämna aldrig hemmet utan en välfylld fick-plunta. Ge dig själv kortare pauser under dagen då du bara får vara och njuta några klunkar.

"Bestäm dig för att slappna av när du ska somna. När du är övertrött kan det ta längre tid att gå ner i varv. Hjälp till genom att andas djupt. Känn efter var musklerna är spända och tillåt dem att slappna av."

MONAs tips: Följer du alla råden kommer du inte ha några problem med att somna. Är du ändå inte tillräckligt avslappnad så ta några öl framför tv´n. När du känner hur kroppen känns tung så är det dags att blunda.


Känn nu ingen prestationsångest!!! Men lycka till och natti natti!!!
Pözz MONA


Kommentarer
Postat av: Daniel

Tack för fina antistress tips!

2009-05-11 @ 08:35:02
URL: http://danielfagerholm.webblogg.se/
Postat av: Anna

Jag tror jag förstår dig????!!!

Nu känns livet lättare!!!!!!!!!!!

Tack Tack.

2009-05-11 @ 09:50:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0